You are here:   Начало Туризъм Еко и селски туризъм КРУШУНА - МААРАТА

КРУШУНА - МААРАТА


Разстояние от 34 км до Ловеч и 8 до Летница  ни дели от Крушунските водопади. След  табелата с надпис Крушуна, пътят се разделя на две. Надясно се намира търсената от нас местност Маарата, в която са и самите водопади. Само след километър се озовавате пред местната гостоприемница - приятна сграда на два етажа. Ако вече сте огладнели - тук може да опитате местни специалитети и биволско мляко с мед и орехи за десерт. Ако ли пък не – можете да оставите това удоволствие за връщане.

 

 

Крушунските водопади се намират само на 15 минути път от къщата. Пътеката започва със стълби, които водят към рекичката надолу. Неусетно виждаме и главният водопад, прорязан от мощна скала, която го разделя на няколко ръкава. Пътеката бавно завива наляво. Тогава сякаш нарочно, в момента когато се поразсеяхме, пред нас се разкрива панорамната гледка на Крушунския водопад. Водата се спуска от височина 20 м. И като се приближихме още малко, водата започна да ни пръска. Шумът беше толкова силен, че дори да искахме да говорим, думите нямаше да се чуят. След десетина минути се окопитихме от невероятната гледка и сякаш Маарата ни каза: „Има още какво да ви покажа”.

Продължихме нататък по пътеката. Минахме по няколко мостчета, минаващи съвсем близо до водопада. Склонът тук е почти отвесен, местността е трудно непроходима и без стълба би било невъзможно да се стигне до извора на водопада, скрит в Крушунската пещера.


 
GPS координати: E 25° 02' 05.58"; N 43° 15' 14.16"
*координатите са пресметнати по зададени базови данни и не претендират за абсолютна точност

{googleMaps lat=43.253932 long=25.034882 zoom=9 lang=bg}
За повече дестинации с информация тук.

Автор: Магелан Пътешественик

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Повече информация:

Препоръчано:

Избрано:

ТЕНЕРИФЕ, ОСТРОВЪТ НА ИЗОБРЕТАТЕЛНИТЕ ТАРИКАТИ

Със своите 2034 квадратни километра Тенерифе е най-големият от седемте Канарски острова. Намира се на 300 километра западно от Африка и на 1200 километра южно от Испания. Като административна единица той се води нейна... продължава>