You are here:   Начало Новини Новини туризъм България РЪСТЪТ В ТУРИЗМА СЕ ДЪЛЖИ НА РАЗНООБРАЗИЕТО

РЪСТЪТ В ТУРИЗМА СЕ ДЪЛЖИ НА РАЗНООБРАЗИЕТО

Българското Черноморие може да предложи отдих за всеки тип туристи – както за семейни почивки, така и за шумни забавления. Постигнатият ръст в туризма миналата година се дължи именно на разнообразието на туристическия продукт, който предлагаме. Това каза пред Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова. За нас е важно да развиваме всички видове туризъм и да надграждаме това, което имаме, категорична е тя.

Очакваме 7-10% ръст на туристите това лято, потвърди прогнозите си министърът.

Инспекциите започват от „Златни пясъци” и продължават в посока Добрич. На плажовете екипи на Министерството на туризма проверяват дали се спазва правилото за 50% свободна зона, дали заведенията на територията на плажа отговарят на одобрената схема, има ли медицински пунктове, почистено ли е, има ли спасители и т.н., поясни Ангелкова.Относно цените на плажните услуги на плаж Нестинарка, който стана скандално известен с евтиния шезлонг и скъпото шалте Ангелкова каза, че концесионерът е в правото си да определя цените на принадлежностите, но те не трябва да са задължителни за потребителите.

Важно е всичко да бъде ясно изписано на информационни табели - концесионерът е длъжен да постави информация, че ползването на шалте не е задължително, така че туристът да не остава в заблуждение, посочи министърът на туризма.

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни