You are here:   Начало Новини Новини туризъм България EASY JET СЕ МЕСТИ ВЪВ ВИЕНА ЗАРАДИ БРЕКЗИТ

EASY JET СЕ МЕСТИ ВЪВ ВИЕНА ЗАРАДИ БРЕКЗИТ

Четвъртък, 20 Юли 2017 14:21 Новини туризъм България

Австрия издаде необходимите разрешителни британският авиопревозвач изиДжет (easyJet) да създаде нова компания с централа във Виена.По такъв начин изиДжет ще може да извършва полети между Великобритания и ЕС след Брекзит. Това съобщи днес австрийското министерство на транспорта, иновациите и технологиите, цитирано от ТАСС и БТА.


Разрешението за извършване на полети и лицензът бяха предадени на представители на британската компания, се посочва в изявление на ведомството. Централата на новия превозвач изиДжет Юръп (easyJet Europe) ще бъде в австрийската столица, а първият полет от Лондон за Виена ще бъде извършен до виенското летище "Швехат".

Британският нискотарифен превозвач обяви на 14 юли плановете си да създаде новата компания, за да може да лети в ЕС и след Брекзит.

На 22 март властите на ЕС поискаха от авиокомпаниите, които изпълняват полети между страни от континентална Европа, но с централи във Великобритания, да пренесат основните си офиси в други страни от общността или да продадат акциите си на европейски собственици.

ИзиДжет вече ще може да има безпрепятствен достъп до европейския пазар.

 

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни