You are here:   Начало Коментар Коментар ИЗПОЛЗВАМЕ ЕДВА 10% ОТ ПОТЕНЦИАЛА НА СПА ТУРИЗМА

ИЗПОЛЗВАМЕ ЕДВА 10% ОТ ПОТЕНЦИАЛА НА СПА ТУРИЗМА

Сряда, 02 Ноември 2016 15:00 Коментари, анализи, интервюта
Печат ПДФ

Спа туризмът е основен приоритет заедно с културно-историческия туризъм и ще го развиваме като дългосрочно публично-частно партньорство. Това коментира в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова. В момента у нас се използват едва 10% от потенциала на спа туризма. За развитието на спа туризма ресорното министерство ще работи заедно с екоминистерството.

„Предстои ни на 5 ноември съвместна дискусия с министър Василева във връзка с пилотната програма на МОСВ, насочена към общините, за да могат да управляват минералните си ресурси и на базата и на публично-частно партньорство да може те да се развиват и използват максимално. Пилотната схема предвижда 50 процента грант към общините и 50 процента да се осигуряват от самите общини, като лихвите се покриват от МОСВ.

Смятаме на база на тази схема да направим едно дългосрочно публично-частно партньорство със сектора, защото спа туризмът е един от малкото, чийто потенциал не е използван достатъчно”, заяви Ангелкова.

Тя припомни, че вече върви процедурата по сертифициране на спа центровете по новата наредба. Има подадени над 106 заявления, сертифицирани са вече 34. „Процедурата непрекъснато тече в зависимост от заявките на местата за настаняване и всъщност вече не всеки хотел ще може да ползва наименованието „спа”, защото трябва да отговорят на изискванията на наредбата. Това не означава, че няма да има басейни и каквото решат, но това ще бъде допълнителна услуга, а не спа услуга съгласно наредбата”, каза още министърът на туризма.

източник: manager.bg

 

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL