You are here:   Начало Новини Новини туризъм България ОГРОМЕН РЪСТ НА ПОСЕЩЕНИЯТА НА БЪЛГАРИ В СЪРБИЯ, У НАС ИДВАТ ПОВЕЧЕ ГЕРМАНЦИ

ОГРОМЕН РЪСТ НА ПОСЕЩЕНИЯТА НА БЪЛГАРИ В СЪРБИЯ, У НАС ИДВАТ ПОВЕЧЕ ГЕРМАНЦИ

Петък, 28 Октомври 2016 18:38 Новини туризъм България

През септември за пореден месец пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България се увеличават. Това сочат данни на НСИ. Пътуванията на наши сънародници зад граница са се увеличили с 13,2 % на годишна база и наброяват 510,3 хиляди. В края на август те бяха 590,6 хиляди, достигайки най-високо ниво от 2008-а година насам.

Ръст на пътуваията е отчетен към Сърбия (с цели 168%), Чехия, Русия и Австрия, Италия и др. Същевременно са намалели пътуванията към Обединеното кралство (понижение с 6,4%), Испания (с 3,7%), бивша югославска република Македония (с 2,6%) и Турция (с 2,4%).

Посещенията на чужденци в България през септември са отбелязали повишение с 12,9% (спрямо септември) и са достигнали 1,1923 милиона, след като през август те достигнаха рекордните 1,9175 милиона. Делът на гражданите от ЕС, посетили нашата страната от общия брой чужденци е достигнал 64,8% през септември, или с 15% над същия месец на миналата година.

Увеличени са посещенията от Германия (скок с 28,2%), Белгия (с 26,2%), Чешката република (с 22,4%), Гърция (с 22,3%), Австрия (с 18%) и други. Най-солидно намаление е регистрирано при посещенията в нашата страна на граждани от Дания (спад с 16,3%0, Швеция (с 5,9%), Испания (с 3,5%) и Италия (с 3,4%).

Увеличение с 10,3% регистрират и посещенията на граждани от групата "Други европейски страни", като на най-солиден ръст от цели 73% бележат посещенията на граждани на Руската федерация.

източник: Експерт бг

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни