You are here:   Начало Новини Новини туризъм България ПОВЕЧЕ ТУРИСТИ ПОД НАЙ-ЕВТИНАТА СЯНКА В КАВАРНА

ПОВЕЧЕ ТУРИСТИ ПОД НАЙ-ЕВТИНАТА СЯНКА В КАВАРНА

Петък, 28 Октомври 2016 14:49 Новини туризъм България

Каварна приключи изключително успешен туристически сезон като събраните приходи от туристически данък са 110 000 лева при 80 000 лева за предходната година. Това заяви кметът на морския град Нина Ставрева в интервю за БТА. Тя посочи, че това е в резултат на усилията, които общината е положила да привлече летовници.

Централният плаж в Каварна, който от години не беше благоустрояван, посрещна първите летовници напълно променен като общината работи в партньорство с концесионера.

На плажа беше прокаран водопровод и канализация, осигури се течаща вода, душове, медицински пункт, спасители. Пясъчната ивица стана известна с най-евтината сянка на Черноморието - туристите плащаха по два лева за чадър и два лева за шезлонг.

Така много българи, румънци и руснаци избраха Каварна за място на своята почивка, на плажа се чуваше и полска, и чешка реч, казва кметът на Каварна.

По думите на Ставрева общината вече започва подготовка за лято-2017 с изграждане на пешеходна алея, дълга 650 метра, която ще свързва буна 1 и 2.

Съоръжението с дървено покритие ще разполага с 13 къта за отдих - пейки, сенници и много зеленина. В общинския бюджет за следващата година ще бъдат предвидени и средства за нови паркоместа за престой на автомобили в крайбрежната зона, посочва кметът.

Общината има проект и за реконструкция на градския фонтан. Така туристите ще се радват ли на повече хладина през лятото.

"Градският фонтан след обновяване ще стане характерен символ на Каварна с нова визия. Общината обяви конкурс за идеен проект за реконструкция на съоръжението и за облагородяване на прилежащите площи. Вече избрахме двата най-добри проекта и ще търсим европейско финансиране за реконструкцията и подобряване на градската среда", обяснява кметът.

Нина Ставрева е магистър по аграрна икономика и педагогика. Заема кметския пост първи мандат.

източник: Дир бг

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни