You are here:   Начало Новини Новини туризъм чужбина КЛОУНИ УБИЙЦИ НАПАДАТ В ЕВРОПА

КЛОУНИ УБИЙЦИ НАПАДАТ В ЕВРОПА

Събота, 22 Октомври 2016 22:49 Новини туризъм чужбина

Серия от инциденти, свързани с така наречените „клоуни убийци”, връхлетя Стария континент през последните два месеца. Най-много такива случаи има във Великобритания, като и Германия пропищя от мъжете, преоблечени като клоуни, които плашат хора с ножове и триони.
Модата за това тръгва от САЩ. Освен че се опитват да сплашат до смърт случайни минувачи, има случаи и на наръгани от тях. Още през 2013 г. жителите на английския град Нортхемптън влизат в капана на страховитите атаки, извършени пред очите им от маскиран като клоуна от романа на Стивън Кинг "То" човек. Оказа се, че зад атаките тогава стои студентът и амбициозен режисьор Алекс Пауъл.

Масови случаи на инциденти, свързани с клоуни, започнаха на 10 август тази година. „Актьорите” преследват минувачи най-често в тъмното, имитират нападения на безлюдни паркинги, въоръжени с чук и трион, движат се по улиците със скутери, залепят се на прозорците на заведения, тайно се качват в автомобили.Свещеник от Блекбърн дори твърдеше, че бил ранен от дългия нож на „клоуна убиец”.

От действията на подобни лица бяха засегнати и тези, които използват традиционния костюм с най-добри намерения. Организацията Clown Doctors („Клоуни лекари”), чиито членове посещават болни деца в болниците, за да подобрят настроението им, не успя да организира в английския град Нюкасъл ъпон Тайн празник в чест на 10-годишнината от създаването си.

Според ТАСС руското посолство в Лондон дори е предупредило "за сведение" руските граждани, които посещават Великобритания за възможни срещи с такъв вид "клоуни".

Германски медии съобщават за случаи, при които клоуни, въоръжени с бухалки и моторни триони, плашат хората по улиците на Федералната република.

Полицията в Рощок съобщава за два случая на нападения на клоуни с бейзболни бухалки срещу хора в пристанищния град. Все още не е ясно дали инцидентите са свързани. При единият от тях 19-годишен младеж е получил сериозни контузии.

Жена разказала пред полицията, че клоун с моторен трион я заговорил на улицата.

15-годишно момче позвънило на спешния телефон, за да съобщи за маскиран, който се разхожда с нож в ръка. Жена от Весел също алармирала властите, че един човек, маскиран като клоун, изскочил от храстите и се опитал да запали моторен трион.

В западния германски град Гелзенкирхен двама мъже, преоблечени като клоуни, нападнаха  и раниха с нож 33-годишен човек с увреден слух, съобщават БТА и ДПА.

Полицията отбелязва ръст на подобни необичайни нападения в страната. Пострадалият получил рани по ръката, след което двамата маскирани избягали от местопрестъплението със скутер. Малко преди това също в Гелзенкирхен 14-годишно момиче получи наранявания от клоун, размахващ бейзболна бухалка.

източник: БГНЕС

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни