You are here:   Начало Новини Новини туризъм България ВМЕСТО КЪМПИНГ - ТУРИСТИЧЕСКИ БИЗНЕС ПАРК

ВМЕСТО КЪМПИНГ - ТУРИСТИЧЕСКИ БИЗНЕС ПАРК

Петък, 21 Октомври 2016 22:54 Новини туризъм България

Проблемът с дивото къмпингуване би могъл да се реши с нормативното регламентиране на съществуването на туристически бизнес паркове.
Така всеки, който иска да почива по този начин, би могъл да стане спонсор на парка, като купува карта за екосистемни услуги и трябва да плати размера на нощувките, определен от съответната община.

Подготвя се стратегия за устойчивото използване на екосистемните услуги по Черноморието, включваща и създаването на туристически бизнес паркове.  Обект на изследване са 12 екосистеми, като целта е постигането на европейските норми до 2020 г. - до 15 процента да се подобри тяхното състояние, както е залегнало в Европейската стратегия за биоразнообразието.

В Закона за туризма е регламентирано разделянето на страната девет туристически района, но в органите на управлението им не могат да участват търговски дружества.

Идеята е хотелите да бъдат привлечени и да бъде въведено законодателно доброволното плащане от тяхна страна на общината за ползване на екосистемни услуги, срещу което те да получават 20-процентно намаление на туристическия данък, плащан на общината.

С приходите общините ще могат да изпълнят екоизискванията по Стратегията 2020. Създаването на туристически бизнес паркове ще облекчи и бизнеса, който е свързан с туризма.

източник: Дир бг

 

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни