You are here:   Начало Коментар Коментар ЕТО КАК ЩЕ РАЗВИВАТ ПОКЛОНИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ

ЕТО КАК ЩЕ РАЗВИВАТ ПОКЛОНИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ

Петък, 21 Октомври 2016 21:51 Коментари, анализи, интервюта
Печат ПДФ

Ще бъдат разработени маршрути за поклоннически туризъм на територията на България, които да бъдат популяризирани пред руските туристи. За това се договориха днес заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и Богородският епископ Антоний, викарий на Руския патриарх, ръководител на Управлението на задграничните учреждения при Московската патриаршия и на Поклонническия център към нея, и Неврокопският митрополит Серафим.

Това е първа подобна среща в такъв формат и е ясен знак за желанието на двете страни да активизират тези контакти между тях. „България е много интересна дестинация за поклоннически туризъм за руснаците и можем да увеличим туристопотока и престоя им, ако обединим усилия за популяризиране на тези възможности“, каза зам.-министър Георгиева.

По думите ѝ данните показват, че 71% от руските граждани идват в страната ни за морска почивка и основната цел на министерството е да се популяризират и другите възможности за туризъм, които можем да предложим. Според нея в дългосрочен план може да се работи и за създаване на смесени маршрути със съседните балкански държави, които също посрещат много руски туристи за поклоннически туризъм като Гърция и Сърбия.

Интерес би представлявало и комбинирането на този вид туризъм с морска или зимна ваканция, стана ясно по време на срещата. Целта ни е да направим конкретни стъпки за активизиране на поклонническия туризъм между България и Русия, посочи епископ Антоний. Според него България е интересна туристическа дестинация не само за местното население на Руската федерация, но и за нейните граждани, които живеят в чужбина.

Имаме повече от 900 енории в целия свят и е важно да обърнем внимание и на тях. България не е достатъчно позната и ние правим с тази среща стъпка за популяризирането й, допълни той.

източник: 24 часа

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL