You are here:   Начало Новини Новини туризъм чужбина РАЗХОДКА ПОД ДЪЖДА ПО НАЙ-ДЪЛГИЯ МОСТ В СВЕТА

РАЗХОДКА ПОД ДЪЖДА ПО НАЙ-ДЪЛГИЯ МОСТ В СВЕТА

Четвъртък, 20 Октомври 2016 15:19 Новини туризъм чужбина

Повече от два месеца след откриването му, най-дългият и висок стъклен мост в света продължава да привлича хиляди туристи всеки ден, разказва Нова телевизия. И днес, въпреки дъжда, много жители и гости на Китай посетиха туристическата атракция. Мостът е дълъг 430 метра, 6 метра широк и се намира на 300 метра над земята.

Броят на туристите, които могат да посетят моста, е ограничен до 8000 на ден. Той е съставен от 99 трислойни прозрачни стъклени панела. Преминаващите не могат да носят обувки с високи токчета, нито каквито и да е принадлежности, освен портфейл и мобилен телефони с калъф. Билетът струва 21 щатски долара. Резервациите трябва да се правят един ден предварително.

Мостът е проектиран от израелския архитект Хаим Дотан. Построяването му е струвало 3,4 милиона щатски долара. Мостът е над големия каньон в националния парк Чжанцзяцзе в провинция Хунан. Наричат местността "Планините от "Аватар", защото там е заснет едноименният филм на Джеймс Камерън.

източник: 24 часа

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни