You are here:   Начало Коментар Коментар ТУРИСТИЧЕСКИ ЦЕНТЪР НА БЪЛГАРИЯ В ТОКИО

ТУРИСТИЧЕСКИ ЦЕНТЪР НА БЪЛГАРИЯ В ТОКИО

Четвъртък, 20 Октомври 2016 13:10 Коментари, анализи, интервюта
Печат ПДФ

Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в откриването на информационния туристически център на България в Токио. Това става по силата на подписано споразумение между Министерството на туризма и Бизнес Асоциация Япония и Югоизточна Европа (БАЯЮИЕ). Всички разноски за туристическия център са поети от БАЯЮИЕ, а Министерството на туризма поема ангажимент да предоставя актуални рекламни материали, които да бъдат разпространявани в японската столица.

„Много важно е, че България вече присъства физически на туристическия пазар в Япония и всички жители и гости на Токио ще могат да получават актуална информация на място за възможностите за туризъм в страната ни“, каза министър Ангелкова, щитирана от пресцентъра си.

Тя подчертала, че България е известна сред азиатските туристи с розовото си масло и киселото мляко, но у нас те можели да открият много други атрактивни форми на туризъм.

Япония е в топ 50 на пазарити за българския туризъм и заема 41 позиция за периода януари-август 2016 г. с над 9000 туристи, което е с 16.5 % увеличение спрямо същия период на 2015 г.

Според националната статистика, през 2015 г. страната ни е посетена от общо 12 362 японски граждани.

източник: Офнюз

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision