You are here:   Начало Новини Новини туризъм чужбина ЛЕТИЩЕТО В ДУБАЙ ОСТАВА НАЙ-ГОЛЯМОТО В СВЕТА

ЛЕТИЩЕТО В ДУБАЙ ОСТАВА НАЙ-ГОЛЯМОТО В СВЕТА

Четвъртък, 23 Юни 2016 20:12 Новини туризъм чужбина

Международното летище в Дубай продължава да има най-големия пътникопоток в света. Броят на пасажерския поток, е нараснал с 10,7% през последната година, съобщиха от държавния аеропорт. През 2015 г. 78 милиона пътници са преминали през Дубай, като се повишава числеността на тези от Индия, Великобритания и Саудитска Арабия.

Около 100 авиолинии летят до 240 дестинации, като преминават, пристигат или отпътуват от емирството. То приютява и държавната авиокомпания „Емирейтс” (Emirates).

По това време миналата година, Дубай обяви, че през 2014 г. летището му е изместило лондонското „Хийтроу” като най-използваното в света. През тази и няколко други аерогари в Персийския залив, преминават ключовите трансконтинентални въздушни маршрути.

Това води до финансовия и пътническия растеж на някои летища в Залива, повечето от които са държавна собственост на арабските монархии в региона.

Второто международно летище в Дубай, „Ал Мактум”, частично отворено през 2013 г., ще може да поема до 120 милиона пасажери годишно, когато бъде завършено. „Етихад” (Etihad) в Абу Даби, Катарските авиолинии и „Емирейтс” са силни критикувани от американски и европейски авиолинии заради държавните субсидии от петролните крале.

източник: БГНЕС

 

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни