You are here:   Начало Новини Новини туризъм чужбина НА КРУИЗ ДО СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС С АТОМЕН ЛЕДОРАЗБИВАЧ

НА КРУИЗ ДО СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС С АТОМЕН ЛЕДОРАЗБИВАЧ

Четвъртък, 23 Юни 2016 18:29 Новини туризъм чужбина

Руският атомен ледоразбивач "50 години от победата" започна поредната си круизна обиколка до Северния полюс. Корабът е нает от трима туроператори и на него ще се возят 132 туристи от Азия и Европа, предава БНТ. Продължителността на обиколката е 11 дни, а цената на пътуването излиза между 25 000 - 27 000 евро. От Мурманск, атомният ледоразбивач поема към архипелаг Земята на Франц-Йосиф. "В залива Тихой ще слязат шестима сътрудници на Национален парк „Руска Арктика“. Там вече три години работи един от най-северните пунктове в света за пощенска връзка, откъдето туристите могат да изпращат кореспонденцията си до всеки край на планетата", обясняват от руската държавна компания, собственик на кораба.

След залива Тихой ледоразбивачът ще достигне Северния полюс и ще поеме обратен курс към Мурманск. „Към днешна дата имаме договор за сътрудничество с компании наематели до края на 2018 г.“, сподели заместник генералният директор по експлоатация на флота Андрей Смирнов. „Ще извършваме по пет рейса на сезон“.

Планира се последният за годината туристически рейс на ледоразбивача „50 години от победата“ да се върне на 13 август 2016 г.

Ледоразбивачът „50 години от победата“ е с дължина 159 метра и ширина 30 метра. Има водоизместимост 25 840 тона и може да бъде напълно автономен за повече от 6 месеца. А ядрените му реактори са разработени така, че презареждането с гориво да става веднъж на 5 години.

На борда е оборудван с барове, заведения и ресторанти, както и полярен магазин, от който туристите могат да купят сувенири от приключенския круиз. За 128-те пасажери се грижи бордови екип от 140 души.

източник: Труд

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни