You are here:   Начало Новини Новини туризъм България НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ЦЕНИТЕ НА ПЛАЖА СОЛЕНИ

НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ЦЕНИТЕ НА ПЛАЖА СОЛЕНИ

За първи път от 5 години Слънчев бряг откри сезона с нови, по-високи цени на плажните екстри. Чадърът скочи от 8 на 10 лв., същото е увеличението и на шезлонгите. Така удоволствието да се излежаваш на сянка край вълните стартира от 20 лв. поне още толкова ще похарчите, ако решите да пиете кафе и да хапнете в някое от крайбрежните капанчета.

Повечето кръчми в курорта вече работят, а цените на манджите са различни. В западната зона на Слънчев бряг заведенията предлагат вкусни гозби на народни цени – супа за 2 лв., кебапче за 1,20 лв., пържола за 3,50 лв. Непретенциозните заведения, които са далече от морето, предлагат халба голяма бира за левче, а порция пържени картофки струва 2,50 лв.

В ресторантите, които са на крачка от морето или направо на пясъка, цените са надути двойно и тройно. Тарелка картофки там е 4-5 лв., а бирата – поне 3,50 лв. Чаша кафе е 2,50 лв. Най-евтината чорба там е 4 лв., а свежите салати тръгват от 7 лв. нагоре.

Прилична вечеря в крайбрежен ресторант за двама с аперитив, салати, предястия и основно излиза поне стотачка. Повечето заведения обаче предлагат и промоции, но само в определени часове. Хитът в началото на сезона е голяма английска закуска, която струва 7 лв., но се предлага само до 9,30 часа сутринта. Обедно меню на промоция включва бяла риба и мусака за по пет лева порцията, пилешка пържола и свински стек струват 7 лв. Към промоцията върви безплатно и чаша бира или вино, но само в часовете до обяд.

източник:  в. Телеграф

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни