You are here:   Начало Новини Новини туризъм чужбина ЕДИНАЙСЕТ БЪЛГАРСКИ ПЛАЖА ПОЛУЧИХА "СИН ФЛАГ"

ЕДИНАЙСЕТ БЪЛГАРСКИ ПЛАЖА ПОЛУЧИХА "СИН ФЛАГ"

Понеделник, 30 Май 2016 20:39 Новини туризъм чужбина

Българските плажове "Оазис", "Дюни", "Созопол-Харманите", "Поморие-Изток", "Слънчев бряг-Юг", "Слънчев бряг-Север", "Свети Влас-Централен", "Свети Влас-Нов плаж", "Свети Влас-Изток", "Слънчев ден" и яхтеното пристанище - "Марина Диневи" са отличени през тази година със "Син флаг". Това сe посочва в прессъобщение на Българското движение "Син флаг", в което са посочени резултати от заседанието в Копенхаген на Международното жури на програмата "Син флаг".

Син флаг" е екологично-образователна програма, която се стреми да повиши съзнанието на хората, да ги стимулира да бъдат по-загрижени за природата, като опазват заобикалящата ги среда.

"Оазис" за пръв път получава това признание.

Европейската инициатива започва в десет държави през 1987 г. в партньорство между Фондацията за екологично образование и Европейската комисия. Днес кампанията "Син флаг" обхваща вече около 50 държави от Европа, Северна и Южна Америка, Азия, Африка и Океания.

В сайта на програмата www.blueflag.global могат да се видят всички отличени плажове и пристанища в света. Разработено е и мобилно приложение /Blue Flag/, което допълва информацията с навигация за по-лесно намиране на носителите на "Син флаг".

източник: Дневник

 

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни