You are here:   Начало Новини Новини туризъм България ДЕТСКА ГРАДИНА НА ПЛАЖА ПРЕЗ ЛЯТОТО

ДЕТСКА ГРАДИНА НА ПЛАЖА ПРЕЗ ЛЯТОТО

Понеделник, 28 Март 2016 21:34 Новини туризъм България

През това лято в Бургас една от детските градини ще има занимания на плажа. Малчуганите ще бъдат водени край морето или в местности край града. Идеята е заимствана от Дания, която за пръв път през 50- те въвежда тази практика. Детските градини сред природата- без стени и тавани стават широка разпространена практика в Австралия, Китай, Великобритания, САЩ, Южна Америка, Канада и Гърция.

Това е форма на предучилищно възпитание, при която децата са в непосредствен досег с природата, обясняват от общината в Бургас. Първата детска градина, която ще въведе новата практика в морския град е ОДЗ "Надежда". От началото до края на месец юли, ОДЗ "Надежда" ще организира пробно една "Седмица сред природата", на места в околностите на Бургас, които са подходящи за излет или пикник. Сред природата децата ще играят на футбол, федербал, народна топка, домино, "Не се сърди човече", както и на игрите на нашите баби и дядовци.

Продължителното стоене на открито засилва имунната система, което означава, че децата, отглеждани по този метод са по-здрави от връсниците си, коментират от общината.

източник: Труд

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни