You are here:   Начало Новини Новини туризъм България 30% РЪСТ НА РЕЗЕРВАЦИИТЕ НА ВЕЛИКДЕН

30% РЪСТ НА РЕЗЕРВАЦИИТЕ НА ВЕЛИКДЕН

Понеделник, 28 Март 2016 20:44 Новини туризъм България

По данни на асоциацията на българските туроператори и туристическите агенции има над 30% ръст на записванията за предстоящите Великденски празници.Стачките и блокадата на българо-гръцката граница не са оказали влияние на туристическия интерес към южната ни съседка като традиционно направление, заяви Байко Байков, председател на асоциацията на българските туроператори и туристическите агенции. “Трябва да се отчете и доста сериозен интерес към Средиземноморските дестинации, на първо място Италия и Испания, тъй като през май месец там вече е началото на лятото, особено по южните райони“, коментира той.

По думите му има ръст на записванията и към средиземноморските острови Малта и Кипър.

„Трябва да включим по-широка гама от дестинации, както на Балканите, с включването на Румъния, Сърбия и Македония, така и в Централна и Западна Европа и Германия, тъй като активният сезон на пътувания на българите започва. Месец май е един от най-подходящите месеци за пътувания. Най-доброто съчетание на цена и качество всъщност е в месеците май, септември и началото на октомври“, подчерта председателят на асоциацията на българските туроператори и туристическите агенции.

Байко Байков допълни, че по време на празничните дни около 3 март голяма част от българите са избрали да почиват в страната и са регистрирани ръст на пътуванията в ски и спа курортите, както и във възрожденските градове и музеи.

източник: Фокус

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни