You are here:   Начало Новини Новини туризъм чужбина ЕТО НАЙ-ЕВТИНИТЕ ГРАДОВЕ ЗА УИКЕНД В ЕВРОПА

ЕТО НАЙ-ЕВТИНИТЕ ГРАДОВЕ ЗА УИКЕНД В ЕВРОПА

Понеделник, 28 Март 2016 18:14 Новини туризъм чужбина

Осмото годишно проучване „Барометър за градски разходи” на „Post Office Travel Money” нареди в класация най-достъпните градове за уикенд почивка в Европа. В класацията са подредени 35 града според 12 ваканционни елемента като например тристепенно меню с бутилка вино за двойна стая, две нощувки в тризвезден хотел, туристически забележителности и разходки, цена на чаша кафе, бира и други хранителни продукти.

За целта на изследването са използвани валутните курсове на 10 март, посочва „Индипендънт”.

Цените на туристическите услуги са предоставени от туристическите агенции, а за целта на онлайн проучването са сравнени най-евтините налични двойни стаи за пътуване за датите 15-18 април.

Списъкът с 13-те най-евтини европейски града започва с Варшава, където за уикенд за двама ще са ви необходими 113 евро. Двойна стая за двама възрастни струва 54 евро, билетите за градския транспорт са средно 1,6 евро, 48-часова карта за обществен транспорт може да си купите за 4,5 евро.

Топ дестинацията – Кралският дворец е с вход свободен. Тристепенното меню за двама с включена бутилка вино струва 28 евро, кафето е 1,9 евро, бирата – 1,5 евро. Следва литовската столица Вилнюс, където двудневен престой ще ви коства 115 евро. Първите три най-евтини европейски градове завършват с Будапеща, където за уикенда ще са ви необходими 123 евро. Останалите градове в класацията са Рига, Краков, Лисабон, Дубровник, Прага, Москва, Атина, Талин, Страсбург и Лил (Франция).

източник: БГНЕС

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни