You are here:   Начало Новини Любопитно! $ 111 000 ЗА ПЛОЧА С ДЕМО ЗАПИС НА "БИЙТЪЛС"

$ 111 000 ЗА ПЛОЧА С ДЕМО ЗАПИС НА "БИЙТЪЛС"

Четвъртък, 24 Март 2016 14:57 Любопитно!

Демо запис на "Бийтълс" през 1962 г. на ацетатна грамофонна плоча бе продаден на търг в английския град Уорингтън за 77 500 паунда ($ 111 000). На плочата са записани две песни: Till There Was You, за която е посочено, че е на "Пол Макартни и "Биътълс", и Hello Little Girl, с автор "Джон Ленън и "Биътълс".

Музикални експерти нарекоха този запис "Светия Граал" – върховна мечта за колекторите. Тя е направена от популярна верига магазини HMV (His Master's Voice) и е представена от бъдещия продуцент на "Бийтълс" Джордж Мартин в звукозаписната компания EMI.

Увита в хартия, плочата е лежеше повече от половин век на тавана на къщата на Лес Магуайър, кийбордистът на друга известна ливърпулска група Gerry and the Pacemakers.

По това време и тази група, и "Бийтълс" са имали един и същ мениджър – Брайън Епстайн, който осигурява на "ливърпулската четворка" огромен търговски успех. Случило се така, че Мартин е дал плочата на Епстайн, а той - на Макгуайър, който я оставил на тавана, заключил го, а след това забравил за нея.

източник: БГНЕС

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни