You are here:   Начало Новини Новини туризъм България Reuters С БЛАГИ ДУМИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ

Reuters С БЛАГИ ДУМИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ

Вторник, 15 Март 2016 22:43 Новини туризъм България

България демонстрира своите черноморски курорти и се надява да привлече туристите, които се страхуват да посетят някога популярните дестинации в Египет и Тунис сред скорошните джихадистки атаки там, предаде Reuters.  „Очакванията са толкова големи, че много хотелиери се притесняват, че няма да имат достатъчно легла“, заяви Пламен Бакалов, консул по икономическите въпроси в българското консулство във Франкфурт.

Нападенията от миналата година в Тунис и в Египет сринаха резервациите в тези страни. Българският южен съсед Турция също бе подложена от серия нападения от ислямисти и кюрди, а Гърция е на предната линия на европейската мигрантска криза. От това ще се възползват туристически дестинации с по-малък риск да станат цел на нападения като Испания, Португалия и България.

Туристическата компания „Сънтурс“, базирана във Варна съобщи, че летните резервации от Германия са нараснали с 12% в сравнение с миналата година и се очаква нарастване на тези на руските туристи в размер на 10-15%.

Със своите 380 километра брегова линия, изпъстрена с плажове, както и с планини, средновековни манастири и древни руини България се предлага като привлекателна за семеен отдих евтина туристическа дестинация. Според статистическите данни туризмът отговаря за 13% от българския национален доход.

източник:  Фокус

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни