You are here:   Начало Новини Новини туризъм България БЛОКАДИТЕ НА ГРАНИЦАТА - ОГРОМНИ ЗАГУБИ ЗА ТУРИЗМА НИ

БЛОКАДИТЕ НА ГРАНИЦАТА - ОГРОМНИ ЗАГУБИ ЗА ТУРИЗМА НИ

Понеделник, 29 Февруари 2016 19:35 Новини туризъм България

Над един милион евро са загубите за българския туризъм заради блокадата на гръцката границата, сочат данните на Института за анализи и оценки в бранша. Гръцката стачка доведе до спад на гръцките туристи в родния Банско. Хотелиерите там се оплакват от липса на туристи и отлив от резервации за почивните дни около Великден. Янка Рахова е управител на петзвезден хотел в района. Разказва, че ако в предишни години предварителните заявки от гръцка страна са запълвали повечето от стаите, сега не е така.

Стачката обърка не само плановете на почиващите у нас гърци. Традиционно около трети март и Великден много от българите се готвят за дълги уикенди в южната ни съседка.

Агенцията на Дарина Стефанова е най-големият туроператор за Гърция у нас. Последните седмици са били изпълнени с известна доза напрежение.

"Имаше нови клиенти, които бяха притеснени, обаждаха се непрекъснато по телефона какво ще се случи, ако евентуално не могат да си използват резервацията", разказа Стефанова.

Туроператори уверяват, че дори и по празниците границите да осъмнат блокирани, това не трябва да притеснява родните туристи, че ще изгубят почивката си.

Те или ще бъдат пренасочени към друга програма или ще бъде възстановена сумата. Няма шанс туристите да изкарат Великден по границите, уверява турооператор.

Ако до понеделник гръцката страна не намери начин да реши кризата, българските превозвачи заплашиха с контраблокада по цялото протежение на българо-гръцката граница, което ще доведе до големи загуби за южната ни съседка.

източник: Днес бг

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни