You are here:   Начало Новини Новини туризъм България ”ВИТОША СКИ”: ЛИФТОВЕТЕ СА СТАРИ, ДАВАМЕ ГИ ПОД НАЕМ

”ВИТОША СКИ”: ЛИФТОВЕТЕ СА СТАРИ, ДАВАМЕ ГИ ПОД НАЕМ

Понеделник, 22 Февруари 2016 22:09 Новини туризъм България

Собственикът на съоръженията на Витоша - "Витоша ски", предлага на всеки желаещ да наеме лифтовете от тях за срок от 5 години. Фирмата смята, че съоръженията са стари, не могат да се поддържат в сегашния си вид и само подмяната им с нови ще отговори на съвременните изисквания.
Тази позиция "Витоша ски" заяви в писмо до bTV след материал за лошото състояние на съоръженията и реалните възможности те да бъдат поддържани и ремонтирани.

"Становището на "Витоша ски" АД е, че само с подмяна на съоръженията с нови и подобряване на логистиката между тях, ще може да се отговори на съвременните най-високи изисквания за опазване на околната среда, качество на услугата и като цяло интересите на обществото. Ако друга компания или физическо лице смятат, че могат да постигнат тези цели със старите лифтове, ние сме готови да им предоставим тази възможност", пишат собствениците.

"Витоша ски" обясняват още, че при закупуването на съоръженията, те са били технически неизправни, оставени 25 години без поддръжка и без налични резервни части.

Според фирмите-производители на тези лифтове обаче, все още се произвеждат резервни части за повечето от тях – с изключение на Княжевския, и те могат да се поддържат в перфектно състояние.

"Романският лифт" е построен от FIVES LILLE-CAIL (Фив Лил Кол), се посочва още в съобщението на "Витоша ски". Това е единственото съоръжение, което е изградено от тази фирма на територията в страната.

Построеното през 1968 г. съоръжение е изключително старо и вече опасно, то минава по трасе, в което целогодишно има бурни ветрове.

По тези причини, вместо да търсим възможности за ремонт на 50 годишно съоръжение, смятаме, че при промяна на законодателството, трябва да се изгради ново съоръжение, отговарящо на всички световни стандарти за безопасност, отбелязват от "Витоша ски".

източник: Дир бг

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни