You are here:   Начало Новини Новини туризъм България АВСТРИЙСКИ ИНВЕСТИТОРИ ИСКАТ ДА ПРАВЯТ ПРАТЕР В СОФИЯ

АВСТРИЙСКИ ИНВЕСТИТОРИ ИСКАТ ДА ПРАВЯТ ПРАТЕР В СОФИЯ

Понеделник, 22 Февруари 2016 14:43 Новини туризъм България

Австрийски инвеститори са обсъдили възможността за изграждане на увеселителен парк с кмета Йорданка Фандъкова. Австрийците са у нас по покана на лидера на БСП -София, Калоян Паргов.
"На срещата с Йорданка Фандъкова коментирахме начините, по които би могло Общините на Виена и София да си сътрудничат като вече побратимени столици, каза Калоян Паргов.

По думите му реализирането на идеята за увеселителен парк по подобие на виенския Пратер би било важно не само от икономическа гледна точка, но и от обществена. Най-малкото защото ще бъдат разкрити стотици нови работни места, допълни Паргов.

На срещата са обсъдени и варианти за изграждане на паркинги, той като  виенчани имат опит в решаването на проблема с паркирането на автомобилите в столицата им.

"Обсъдихме ситуацията в София и възможността за изграждане на подземни и надземни паркинги.

Говорено е и за създаващият се австрийско-български бизнес форум, в който двете общини, заедно с компании от Виена и София, ще могат да търсят изгодни съвместни решения.

"Стана ясно, че можем да получим помощ с експертиза, свързана с модела за създаване на публично-частни партньорства. Точно с тях е известна Община Виена. Комуналните и други услуги в австрийската столица са уредени точно чрез публично-частни партньорства", каза още Паргов.

На срещата е обсъден актуалния проблем с бежанците. Във Виена той е много по-тежък, отколкото в София, допълни Паргов.

източник: Дир бг

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни