You are here:   Начало Новини Новини туризъм България ВИТОША ОСТАВА НЕРАЗВИТА ДЕСТИНАЦИЯ

ВИТОША ОСТАВА НЕРАЗВИТА ДЕСТИНАЦИЯ

Събота, 30 Януари 2016 13:37 Новини туризъм България

Около 120 млн.лева годишни приходи от туризъм губи България заради неразвитата дестинация Витоша. Това коментира за БТА Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Без планината столицата ни е негостоприемен град, с неоползотворен потенциал от над 6000 легла в местата за настаняване в града. Това е така заради занемарената планина с допотопни съоръжения, очакваща връзката си с метрото, превърната в поле на битка на нездрави интереси, заяви експертът.

Еколози: Нещастните случаи на Витоша трябва да спрат

Дори и със сегашната си база, ако обаче тя е съобразена с изискванията на 21 век, и със съответната законова регламентация - планината би се превърнала в източник на приходи и атрактивна целогодишна дестинация, смята Румен Драганов.

Почивката с деца през ваканцията ще е на цени от минала година

Дори и да не изберем Витоша за предстоящата 5-дневна ученическа ваканция, експертът напомня, че зимните курорти са в готовност да ни приемат с децата - при това на цени, които не са променени спрямо миналата година. Освен това, потребителите ще почувстват по-малките разходи, свързани с пътуването, заради спада на цените на горивата с 50 стотинки за литър спрямо миналата година. За някои от туристическите обекти цената на горивата позволява да се предлагат и по-евтини нощувки.

И тази ваканция над 80 на сто от българите, които решат да почиват с децата си, ще предпочетат да останат в българските курорти главно поради фактора цена и сигурност, коментира експертът. Едва три процента от българите могат да си позволят да отидат на ски с наследниците си в Италия, Швейцария и Франция, до 6 процента са тези, които ще ползват по-близки дестинации - Сърбия, Черна гора, Австрия.

източник: Дир бг

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни