You are here:   Начало Новини Любопитно! ГРОБНИЦАТА В АМФИПОЛИС Е НА АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ

ГРОБНИЦАТА В АМФИПОЛИС Е НА АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ

Четвъртък, 07 Януари 2016 18:02 Любопитно!

Според учени, работили по археологическите открития в Амфиполис, данните, получени в резултат посоката на входа на гробницата разкриват и мъртвия, съобщи „Български новини”. Изчисленията показват, че Александър Велики е бил погребан в тази гробница, тъй като посоката на входа показва месец юни, като месец на смърт, а Александър умира във Вавилон, именно в двореца на Навуходоносор II, на 32 години на 10 юни, 323 пр.Хр. 

Според официалното изявление, мястото на входа е изключително важно тъй като отговаря на определени дни от годината. Факт е, че паметника е заобиколен по цялата му дължина с мраморни плочи по тази дължина.

Тогава дължината на периметъра трябва да е разделена от тази мярка навън. Ако някой раздели общата дължина на периметъра от дължината на вътрешната норма, ще намери общия брой на мраморни плочи, необходими за покриване на общия периметър стената във всеки ред.

Ако се приеме, че една точка по периметъра (да речем, на север) съответства на първия ден на годината и ако потокът на годината следва движението на часовниковата стрелка, това тълкуване изисква входа да е от периода юни-юли, в зависимост от това къде точно е направен.

Необходимостта от по-нататъшно оценяване на точността на тази невероятна находка изисква да се погледне по-отблизо размерите на кръга и елипсата, и съществените разлики.

източник: БЛИЦ

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни