You are here:   Начало Новини Новини туризъм България ДО З 000 ЛВ ГЛОБА ЗА СКИ УЧИТЕЛ МЕНТЕ

ДО З 000 ЛВ ГЛОБА ЗА СКИ УЧИТЕЛ МЕНТЕ

Понеделник, 04 Януари 2016 16:24 Новини туризъм България

До 3 бона глоба може да отнесе ски учител менте, който не е вписан в списъка на правоспособните ски учители за повторно нарушение. За първото газене на закона санкцията е 1000 лева. В Националния туристически регистър всеки ще може да провери правоспособността на обучаващия го в планината и да бъде сигурен в неговите компетенции. Регистърът ще съдържа имената и данните за контакт на ски учителя (адрес, телефон, електронна поща), извършените промени във вписаните обстоятелства, номер на идентификационната карта и заповедта за вписване и съответно заличаване. След включването в регистъра

министърът на туризма ще издава идентификационна карта


на вписаното лице. Ски учителите ще са длъжни при упражняване на професията да я носят на видно място. В противен случай ще се налага глоба от 500 лв., а ако нарушението се извърши повторното, сумата ще се удвоява. Предвижда се придобилите правоспособност ски учители да предлагат своите услуги чрез училището, към което са наети.

Едни от основните изисквания за бъдещите учители в зимните ни курорти са средно образование, липса на присъди и добро физическо и психическо здраве, става ясно от проекта на наредба за упражняване на професията, публикувана на сайта на Министерството на туризма за обществено обсъждане. Компетенциите, които трябва да притежават зимните учители, включват педагогика, психология, физиология, планинарство, биомеханика и първа помощ и сигурност в планината.

Професионалното обучение за придобиване на правоспособност за упражняване на професията ски учител включва теоретична и практическа подготовка. Предвижда се и ски учителите да имат специализации по алпийски ски, ски бягане и сноуборд, за които ще се получава удостоверение за правоспособност. Те ще се определят по нива във възходящ ред - А, Б и С, както и в зависимост от броя и сложността на извършваните дейности. За да се получи сертификат от по-горно ниво, инструкторът


трябва да има поне две години стаж


на предходната позиция, както и отново да премине курс за повишаване на квалификацията.

За записване за курс кандидатът трябва да подаде писмено заявление до съответната обучаваща организация, както и документите, описани в самата наредба.

Ски училището трябва да има подходящо помещение за извършване на дейността си, а директорът трябва да е с висше образование и ниво на квалификация – категория С, предвижда още проектът.

източник: Монитор

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни