You are here:   Начало Коментар Коментар ВДИГАТ ДАНЪК СДЕЛКИ КРАЙ МОРЕТО

ВДИГАТ ДАНЪК СДЕЛКИ КРАЙ МОРЕТО

Сряда, 23 Декември 2015 17:43 Коментари, анализи, интервюта
Печат ПДФ

Въпреки изявления на общинската администрация, че няма да се вдигат местните данъци и такси във Варна, в ОбС ще влезе взетото вчера решение на комисията по финанси за увеличаване на налога за придобиване на имоти от 2.6 % на 3 % , колкото е таванът. Мотивите са, че данъкът засяга само лица в прехвърлителни сделки, плаща се еднократно и не засяга всички варненци.

Най-много да удари руснаците, които според прогнозите се връщат на пазара на имоти у нас догодина, или да засегне посредниците в сделките, бяха още аргументите. Увеличаването на ставката ще вкара 22.5 млн.лева в местната хазна догодина при план от 17.8 млн.лева. Като разиграване на театър заради дадените обещания от страна на ГЕРБ, че няма да се вдига данъчната тежест във Варна догодина , определи случващото се Борислав Гуцанов, председател на групата съветници от БСП и градски лидер.

Според него така ще се увеличи сивият сектор на пазара на имоти и вместо очакваните повече приходи, ще влязат по-малко пари. за повече събираемост на местните данъци и такси Гуцанов предложи дори да се даде амнистия на длъжниците от 2015 г, които, ако си платят до 31 март догодина, да бъдат освободени от наказателните лихви за просрочие.

източник: Труд

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision