You are here:   Начало Новини Новини туризъм България БЪЛГАРИТЕ ОТНОВО ХУКНАХА КЪМ ГЪРЦИЯ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

БЪЛГАРИТЕ ОТНОВО ХУКНАХА КЪМ ГЪРЦИЯ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

Сряда, 23 Декември 2015 17:32 Новини туризъм България

Предпочитана дестинация за туристите по Коледа отново се оказва Гърция. Трафикът от граничните пунктове с България е много силен. Тази година интересът е насочен предимно към хотелите в Северна Гърция. Много от хотелите са предложили привлекателни цени и добро обслужване. Собственици на хотели коментират, че времето дава възможност за истинска коледна почивка. В голяма част от тях туристите са само или предимно от България. Повече румънци и сърби са избрали да посрещнат Рождество Христово в Гърция в сравнение с миналата година.

Хиляди туристи от Централна Европа вече са пристигнали по островите с чартърни полети. Те са предпочели поне едноседмични туристически пакети и ще посрещнат Новата година на гръцките острови. Крит, Родос и Санторини отново са хит.

С рекорден брой туристи се очаква да приключи годината в Гърция – над 25 милиона.

Извънредни полицейски екипи за контрол на движението са поставени по цялата пътна мрежа заради засиления трафик. Служителите на реда предупреждават да се внимава особено с паркирането на автомобилите в центъра на градовете, където има въведени допълнителни ограничения. За скоростта се следи с хеликоптери и радари. Проверките за употреба на алкохол са много чести.

Синоптиците обещават през следващите празнични дни слънчево и сравнително топло дори за Гърция време.

източник: БНР

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни