You are here:   Начало Новини Новини туризъм България 4-МИЛИОННИЯТ ПЪТНИК НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ СЕ ОКАЗА БЪЛГАРКА

4-МИЛИОННИЯТ ПЪТНИК НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ СЕ ОКАЗА БЪЛГАРКА

Вторник, 22 Декември 2015 16:19 Новини туризъм България

4-милионният пътник на летище София преди Коледните и Новогодишните празници се оказа българка, живееща в Лондон. Нейното име е Жасмина Кристоф. Тя пристигна в София с директен полет от английската столица, заедно със семейството си за Коледните празници. В Лондон Жасмина работи в инвестиционна компания от 6 години, а децата й посещават училище там.

Много приятно ме изненадаха, много вълнуващо посрещане. Много съм развълнувана, сподели пътничката, която е разбрала за радостната вест още на борда. Името на Жасмина е било избрано на случаен принцип. На официална церемония на Терминал 2 на летище София с балони и духов оркестър тя и семейството й бяха посрещнати от ръководството на столичното летище в лицето на изпълнителния директор на летище София Христо Щерионов.

Освен това 4-милионната пътничка получи ваучер на стойност 150 евро за салоните за гости на летището, както и два билета-бизнес класа до Лондон. Христо Щерионов разясни, че за първи път до края на 2015 г. пътникопотокът ще надхвърли 4 милиона. Тази година преминалите пътници през Терминал 2 са 2, 5 млн., а през Терминал 1 са 1, 5 млн. души.

От януари до края на ноември 2015 г. пътниците по редовните линии са се увеличили с 6,6% спрямо същия период на миналата година. Увеличава се и броят на индивидуалните туристи, които ползват редовните пътнически маршрути. Най-предпочитаната дестинация за пътуващите от столичното летище през 2015 г. е била Лондон. 300 000 души са пътували от София до Лондон, което бележи ръст от 16% спрямо миналата година. 4 авиокомпании обслужват целогодишните полети, а от догодина те ще нараснат с още една.

Нови дестинации също фигурират в плановете на летището. Относно сигурността на пътниците изпълнителният директор на летище София увери, че се предприемат нормални мерки за сигурност. „Те са засилени във всички зони на летището, но без да обезпокояват движението на пътниците. Летище София винаги е изпълнявало задълженията си от гледна точка на сигурността, така че мерките са съгласно Националната програма за сигурност”, добави Щерионов.

източник: БГНЕС

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни