You are here:   Начало Новини Новини туризъм България НАД 1 МЛН. ЧУЖДЕНЦИ В БАНСКО И БОРОВЕЦ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

НАД 1 МЛН. ЧУЖДЕНЦИ В БАНСКО И БОРОВЕЦ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

Четвъртък, 17 Декември 2015 18:45 Новини туризъм България

Около 1,250 млн. чуждестранни туристи се очакват за коледните и новогодишните празници у нас. Това съобщи председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. По думите му най-предпочитан е курортът Боровец, тъй като е близо до София и разполага с високи писти, където снегът е гарантиран.

Огромен интерес има и към Банско, който придоби световна известност със състезанията за Световните купи. „За Коледа туристите предпочитат спа и планинските курорти”, обясни Драганов.

По думите му са популярни и дестинации като Велинград, Хисаря, Кюстендил, Сандански, Поморие заради възможността за балнео и спа процедури.

Планинските градчета пък предлагат отлични възможности не само за ски и сноуборд, а и за много други забавления, тъй като разполагат с много атрактивни кръчми.

"Трябва да отчитаме, че Коледа е семеен празник, свързан с посещение при близки, роднини и приятели, докато Нова година е повече към корпоративните видове празници, тъй като хората се събират с колеги и вече в много случаи фирми вземат цели къщи за гости или повече стаи в хотели“, каза още Драганов.

Той допълни, че най-предпочитана за почивки в чужбина от българите е Гърция заради новата магистрала „Струма“, следвана от Испания и Италия.

Според експерта падането на еврото трябва да се използва за увеличаването на приходите в държавата.

източник: Фокус

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни