You are here:   Начало Новини Новини туризъм чужбина ПЕЧАТ НА ЦАР ЕЗЕКИЯ РАЗЧЕТОХА УЧЕНИ ОТ ЙЕРУСАЛИМ

ПЕЧАТ НА ЦАР ЕЗЕКИЯ РАЗЧЕТОХА УЧЕНИ ОТ ЙЕРУСАЛИМ

Четвъртък, 17 Декември 2015 18:22 Новини туризъм чужбина

Открит при разкопки на Храмовия хълм през 2010 г. и останал неразчетен от археолозите, глинен печат с размери 12 на 13 мм неочаквано засия като артефакт с особена стойност, след като специалист от Еврейския университет в Йерусалим обяви надписа: „Принадлежащ на Езекия, син на Ахаз, цар на Юдея”.

Цар Езекия управлява в периода 727–698 преди Христа. За него в Библията се разказва, че идва на власт след няколко нечестиви царе. Той почитал Господ от цялата си душа, разрушил идолските капища и възстановил сред народа поклонението на единия Бог. Господ чрез него показал, че слуша молитвите на тия, които с любов и вяра се обръщат към Него.

Асирийците обсадили Йерусалим и техният цар Сенахерим пратил да кажат на Езекия да се предаде, понеже няма откъде да очаква спасение. Действително, гибелта се показала неминуема.

Но Езекия се обърнал към Бога с топла молитва за спасение и пратил да замолят пророк Исайя – и той също да моли Господ да отвърне бедствието. Исайя успокоил царя, като му съобщил, че Господ ще се застъпи за Йерусалим и че враговете ще се оттеглят. Същата нощ ангел поразил със смърт 185 000 души в асирийския стан. Ужасеният Сенахерим вдигнал обсадата и бързо се оттеглил с останалата си войска, и Йерусалим бил спасен.

източник: Двери

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни