You are here:   Начало Новини Новини туризъм България ТРИ ДНИ ВИНО НА КОРЕМ В ПЛОВДИВ

ТРИ ДНИ ВИНО НА КОРЕМ В ПЛОВДИВ

Петък, 20 Ноември 2015 18:19 Новини туризъм България

Вино на корем ще пият пловдивчани и гостите на града на 27, 28 и 29 ноември. На тези дати са дегустациите, включени в седмото издание на Дефилето на младото вино. "26 изби от страната ще покажат в архитектурния резерват "Старинен Пловдив" най-новите си напитки, произведени т.г. Участниците идват с над 8 т вино", съобщи председателят на Съвета по туризма Любозар Фратев, чиято е идеята за дефилето.

По традиция празниците започват със съпътстваща програма. Предвидени са лекции за културата на виното и храната в УХТ, винен тур из избите, танцови спектакли на Римския стадион на 24 и 26 ноември. Официалното откриване е на 27-и от 13 ч. пред общината. Час по-късно оттам ще тръгне традиционното Дионисиево шествие, предвождано от ансамбъл "Тракия", което ще стигне до Лапидариума. Там ще бъде отворена първата бъчва с младо вино на един от лауреатите м.г.

"Очакваме много гости да пристигнат в Пловдив специално за дефилето. През м.г. събитието събра над 60 000 души", заяви зам.-кметът Стефан Стоянов.

източник: 24 часа

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни