You are here:   Начало Новини Новини туризъм чужбина РУАНДА Е ПЪЛНА С ХОТЕЛИ, НО НЯМА КАКВО ДА ГИ ПРАВИ

РУАНДА Е ПЪЛНА С ХОТЕЛИ, НО НЯМА КАКВО ДА ГИ ПРАВИ

Петък, 20 Ноември 2015 18:14 Новини туризъм чужбина

Руанда – красивата страна, наричана Земята на хиляда хълма, е извършила забележителна работа по преобразяването си след ужасяващите събития от неотдавнашното си минало през 1994 г.
Многото хълмове и не прекалено застроената площ означават, че централноафриканската държава предлага на мнозина спираща дъха гледка из цялата страна. Тя е дом и на един от малкото останали видове планински горили, което е голяма атракция за туристите от години, пише Quаrtz. Като добавим това, че Руанда е малка държава без много природни ресурси, които да бъдат изнасяни, надеждата е възраждащата се страна да стане една от първите туристически спирки в Източна Африка за посетителите от Европа, Северна Америка и азиатски държави като Китай.

Потенциалът за туризъм обаче не е постигнал ранното си обещание и някои от бизнесите, свързани с туристическата екосистема, изпитваха трудности – най-вече притежателите на хотели от среден клас.

През последните две години около 100 хотела в Руанда са били пуснати на търг, след като собствениците им не са успели да си изплатят дълговете, които са взели, за да постоят хотелите.

Хотелиерите и инвеститорите се вслушаха в правителствения зов през 2007 г. да построят повече хотели в отговор на прогнозите за туристически бум. Така през последните години бизнес опортюнисти продадоха собствеността си и взеха прибързани банкови кредити, за да построят хотели в столицата Кигали и други части на държавата.

Само след няколко години обаче голяма част от хотелиерите се озоваха без клиентела и следователно без приходи, за да изплащат заемите си. Това подтикна банките да пуснат хотелите на публични търгове.

Някои от предприемачите обвиняват правителството за затрудненото си положение, като казват, че то ги е подвело с обещанието, че ще привлече посетители.

Според правителството през 2014 г. Руанда е получила 304,9 млн. долара от 1,22 милиона посетители, но изглежда по-малките хотели не са били облагодетелствани от това увеличение. Правителството очаква да генерира до 860 млн. долара приходи от туризъм до 2017 г.

Терористичните атаки в Кения удариха туристически сектор на Руанда, тъй като с въвеждането на единната туристическа виза Кения, Руанда и Уганда често се предлагат като туристически пакет за Южна Африка. Паниката около ебола, която се случи миналата година в някои западноафрикански държави, също засегна целия туризъм на континента.

Запознати с индустрията твърдят, че банките в Руанда не са се справили добре при предлагането на дългосрочни съвети, за да се ограничат непрестанните инвестиции в хотелите.

Някои банкови институции, повечето от които продават наскоро построени хотели на загуба, смятат, че лошото управление и липсата на стратегически маркетинг при някои хотели са били основната причина за неуспеха на бизнеса, защото други хотели на пазара се справяли добре.

Правителството неотдавна се фокусира да превърне Кигали в „туристическия център за конференции на Източна Африка”. То беше домакин на събития като Transform Africa и Общото събрание на Интерпол, а следващата година ще отвори вратите си за Световния икономически форум в Африка.

Това означава, че в момента фокусът е върху хотелите от висок клас за корпоративни посетители, отколкото за туристи с ограничен бюджет.

източник: money.bg

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни