You are here:   Начало Коментар Коментар ЛОНДОН И ВИЕНА ТОПДЕСТИНАЦИИ ЗА ПОЛЕТИ ОТ БЪЛГАРИЯ

ЛОНДОН И ВИЕНА ТОПДЕСТИНАЦИИ ЗА ПОЛЕТИ ОТ БЪЛГАРИЯ

Сряда, 09 Септември 2015 16:37 Коментари, анализи, интервюта
Печат ПДФ

Най-предпочитани дестинации за първото полугодие на 2015 г. са Лондон, Виена, Милано, Париж, Брюксел, съобщиха вчера от летище София. Общо 1 913 352 пътници са преминали през столичното летище за първите шест месеца. На годишна база това е ръст от 4,1%. По редовните международни линии се отчита увеличение на авиопасажерите с 5 на сто, а по редовните вътрешни линии – спад с 9,7%. С най-голям принос за броя на обслужените от летището пътници през периода са авиокомпаниите Wizz Air, Turkish Airlines, British Airways, Qatar Airways, Aegean Airlines.

От началото на разписание Лято 2015 авиокомпания Swiss International стартира редовни полети от София до Цюрих, съобщиха още от летището. През летните месеци италианският превозвач Mistral Air обслужва сезонната линия София - Катания, като добавя и директна връзка до Бари.

Стартиралите в началото на март директни полети на Qatar Airways от София до Доха с пет седмична честота от началото на юли вече се изпълняват всеки ден от седмицата от Терминал 2. От юни България Ер превозва пътници по новата директна линия до Дюселдорф. През юли Wizz Air открива пет нови дестинации от София до Неапол, Бари, Женева, Кьолн и Меминген. През първите шест месеца на 2015 г. от летище „София” са излетели и кацнали общо 21 217 самолета, което представлява ръст от 3,5% на годишна база. С 4% повече полети са извършени по редовни международни линии. По вътрешните линии е отчетен спад от 3,7% спрямо миналата година.

По-малко са изпълнените чартърни полети и специализираните товарни превози. Оживление се наблюдава в сектора на общата авиация, който постига 21 % увеличение с 254 повече излетели и кацнали самолети от началото на годината.

източник: Монитор

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL