You are here:   Начало Новини Новини туризъм България БУРГАС ПОСРЕЩА НАЙ-ГОЛЕМИЯ КРУИЗЕН КОРАБ В ЧЕРНО МОРЕ

БУРГАС ПОСРЕЩА НАЙ-ГОЛЕМИЯ КРУИЗЕН КОРАБ В ЧЕРНО МОРЕ

Понеделник, 24 Август 2015 16:02 Новини туризъм България

„Изумрудената принцеса" - най-големият круизен кораб, посещавал някога Черно море, ще акостира на 27-ми август на Морска гара Бургас, съобщиха от пристанището в града. С посрещането му на Морска гара Бургас ще бъде открит круизен сезон 2015 година. Пасажерите, заявили предварителни екскурзии, са предпочели да посетят града на ЮНЕСКО-Несебър и Поморие. Една част ще се отправят към Варна, а други ще се запознаят с древния Созопол. Пристанище Бургас е с потвърдени още пет посещения на големи пасажерски лайнера - от тях две на 294-метровия MSC ORCHESTRA и две на 252-метровия МSС SINFONIА, които ще се случат през септември и октомври. Над 15 000 туристи ще пристигнат в Бургас по време на настоящия крузен сезон.

Гигантът „Изумрудената принцеса" е истинска атракция със своите внушителни параметри: 290 м. дължина, 36 м. широчина, 113 561 бруто-регистров тонаж /GT/ и 22 възела крейсерска скорост. Гордостта на италианската корабостроителница "Финкантиери"- Emerald Princess, е Grand клас круизни кораби и е един от най-големите във флота на Princess, част от групата на Carnival cruise.

Петзвездният плаващ курорт разполага с 15 пасажерски палуби, 900 каюти с балкон, луксозни ресторанти, казино, театър за шоу-представления, нощни клубове, релакс зони със спа център и фитнес, няколко открити басейна. На борда му ще бъдат 3080 пасажери и 1200 души екипаж, което ще е своеобразен рекорд за Бургас.

източник: money.bg

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни