You are here:   Начало Новини Новини туризъм България БЪЛГАРИ НА ПЛАЖ В РУМЪНИЯ - БЕЗПЛАТНА СЯНКА, ЕВТИНА БИРА

БЪЛГАРИ НА ПЛАЖ В РУМЪНИЯ - БЕЗПЛАТНА СЯНКА, ЕВТИНА БИРА

Вторник, 11 Август 2015 13:39 Новини туризъм България

Не малко българи отскачат на плаж в Румъния заради по-ниските цени, като най-предпочитани са плажовете след Мангалия и при курорта Мамая след Констанца. Освен от добрите пътища българите се удивляват и от значително по-евтините възможности за почивка. Едно от нещата, което най-вече привлича нашенеца, е фактът, че в Румъния е както в Гърция - плажът не се плаща, тоест не ти искат пари за чадър и шезлонг.

Оказва се обаче, че сянката не е съвсем безплатна, защото ползването й е срещу поръчка на нещо от бара. Цените обаче са народни – наливната бира излиза 2 лв. Толкова е и безалкохолното, а кафето е левче.

Според данни на румънската статистика за миналата година продължителността на ваканцията на румънците е била между 5 и 7 нощувки. Цената за седмица в тризвезден или четиризвезден хотел е около 250-300 евро.

Средно 30 евро на ден харчат туристите в най-големия румънски черноморски курорт Мамая. Почивката тук излиза 400-500 евро на човек за 6-7 дни, което означава, че семейният отдих е с цена от около 1000 евро.

Така може да се каже, че 500 000 туристи, които посещават известния румънски курорт, като ползват услуги на туроператори, харчат 200-250 млн. евро за сезона.

източник: Стандарт

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Най-популярни