You are here:   Начало Новини Новини туризъм България КОИ МИСТИЧНИ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ СА НАЙ-ЛЕКОВИТИ

КОИ МИСТИЧНИ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ СА НАЙ-ЛЕКОВИТИ

Съществуват мистични места у нас, на които можем да получим изцеление или да сбъднем мечтите си. За тях свидетелстват много поклонници, които са намерили утеха и разрешение на проблемите след посещение на вълшебните обекти. Ето къде могат да се случат чудеса. Вълшебна пейка събира влюбени

До Дряновския манастир има една прочута пейка. Когато седнете на нея, трябва да си пожелаете любов. Единственото условие е да оставите катинар на оградата до нея. Европа от години познава тази традиция. На много места в Стария континент обаче катинарите се поставят на мостове. Но ако не искате да харчите пари за пътуване до Италия или Франция, достатъчно е да се разходите до Дряново. Според жители на града много хора са намерили половинката си или са спасили връзката си с помощта на чудодейната пейка.

Орлова чука цери белите дробове

Пещерата Орлова чука, която се намира на 45 км от Русе, е позната с необикновените си качества. В нея блика изворче на желанията. Ако пиете от водата му, мечтите ви ще се сбъднат. Местните твърдят, че така всеки получава това, което иска - любов, пари, успешно взимане на изпит. Пещерата предлага и други чудеса – има силата да лекува заболявания на белите дробове. Причината е особено здравословният въздух в земната кухина.

Владиката Серафим променя съдби

Най-силното място за молитви и сбъдване на желания е гробът на владиката Серафим Соболев в Руската църква в София. Всеки, който иска да оздравее или да стане чудо в семейството му, оставя в църквата малко листче с молбата си. Много хора са намерили изцеление, след като са били в криптата на храма. Някои твърдят, че са се отървали от рак и диабет. “Докторите с учудване установиха, че туморът ми е изчезнал”, кълне се 55-годишна жена от Видин.

Чешма дава кураж и надежда

Високо в планината над мястото, на което е погребан св. Иван Рилски, има чешмичка. Около нея е пълно с листчета с молби на отчаяни хора. Светецът ги сбъдвал, с изключение на желанията, свързани с материални блага. “Искайте и ще ви се даде, търсете и ще намерите, хлопайте и ще ви се отвори”, е написано до чешмата. Според вярващите обаче светията проповядвал, че трябва да дадеш, за да ти се даде. Затова мнозина оставят монета във водата. “Само така молитвата ви ще стигне до Иван Рилски”, твърдят те.

Преподобна Стойна закриля нещастни

Хората, които помнят Преподобна Стойна, я боготворят и вярват, че тя е помогнала на стотици болни, нещастни и отчаяни. След смъртта є през 1933 г. чудесата не секнали. На пода на църквата в с. Златолист (близо до Петрич), където светицата е живяла, е вградена каменна плоча. Върху нея личи печатът на Цариградската патриаршия – двуглав орел.
Ако застанете на плочата и си пожелаете нещо, то ще се случи, уверяват местните хора. Мнозина обаче не вярват, че това е достатъчно, за да се сбъднат желанията им. Затова ги записват в тетрадка, която се пази в миниатюрната стаичка на Преподобна Стойна в храма

източник: Марица

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни