You are here:   Начало Новини Новини туризъм България ЛЕТНИЯТ СЕЗОН В БУРГАС ЗАПОЧВА С БЕЗПЛАТНИ ШЕЗЛОНГИ НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПЛАЖ

ЛЕТНИЯТ СЕЗОН В БУРГАС ЗАПОЧВА С БЕЗПЛАТНИ ШЕЗЛОНГИ НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПЛАЖ

Понеделник, 01 Юни 2015 18:29 Новини туризъм България

Плажният сезон в Бургас се открива официално днес. От днес до септември туристите и жителите на града могат да ползват безплатно 250 чадъра и 150 шезлонга на Централния плаж, който се стопанисва от общината, съобщиха от пресцентъра на градската управа. На плажната ивица ще бъдат разположени 5 спасителни поста, на които ще работят 10 водни спасители и един старши спасител.

От юли спасителите, които ще се грижат за безопасността на туристите, ще бъдат 15. Осигурено е и медицинско лице и апаратура за оказване на помощ при инциденти.

Ще има две футболни, две волейболни игрища, както и два терена за плажен тенис. На тях ще се провеждат различни състезания от календара на община Бургас.

Плажът ще е оборудван и с душове и съблекални, а на всички входове ще има санитарни възли. Ще бъде осигурен свободен достъп за хората с увреждания, посочват от общината.

До момента са направени две дезинфекции, а през тази седмица ще бъде извършено цялостно почистване на ивицата.

източник: .dnevnik.bg

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни