You are here:   Начало Новини Новини туризъм България СЕЗОНЪТ В СОЗОПОЛ ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТ НА 3 ЮНИ

СЕЗОНЪТ В СОЗОПОЛ ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТ НА 3 ЮНИ

Понеделник, 01 Юни 2015 18:16 Новини туризъм България

Туристическият сезон в Созопол ще бъде открит официално, съобщиха от пресцентъра на общината. Това ще се случи на 3 юни, сряда, от 20.00 часа на амфитеатър „Аполония“. Откриването на сезона съвпада с официалното откриване и на Петия Франкофонски фестивал „Солей“.

През последните години градът приюти 14 фестивала и превърна фестивалния туризъм в запазена марка на Созопол не само за родните туристи, но и за многобройните чуждестранни туристи и участници във фестивалите.

Франкофонският фестивал е единствения по рода си фестивал у нас, който представя най-актуалните културни продукти на страни от целия свят, обединени от любовта си към френската култура и история. На официалното откриване на туристическия сезон и на фестивал „Солей“ ще присъстват 25 дипломати,представители на туристическия бранш в Созопол и общината, поканена е и министърът на туризма Николина Ангелкова.

След официалната церемония, концерт за успешен туристически сезон ще изнесе Миро. Откриването на туристическия сезон ще бъде предшествано от няколко събития, на които организаторите на фестивал „Солей“ и община Созопол канят жители и гости на града. От 16.00 часа в Художествената галерия ще бъде открита изложбата „Конекци” с любезното съдействие на Посолството на Република Македония в България. Час по-късно, от 17.00 часа пак там ще бъде открита изложбата: „Александър Мутафов-големият майстор на морето”. А от 18.00 часа изложбата ,,Весела Бибина-спомени от Созопол” ще върне посетителите в далечните романтични времена на курортното градче.

източник: еxpert.bg

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни