You are here:   Начало Новини Новини туризъм България БЪЛГАРИЯ СТАНА ДЕСТИНАЦИЯ №3 ЗА ПОЛЯЦИТЕ

БЪЛГАРИЯ СТАНА ДЕСТИНАЦИЯ №3 ЗА ПОЛЯЦИТЕ

Четвъртък, 28 Май 2015 16:37 Новини туризъм България

Поляци ще заменят руските туристи, които отказват да почиват това лято у нас заради административни забрани от руска страна. Това сочат данните на туристическите агенции в Полша за предпочитаните чуждестранни дестинации за почивка.
Очаква се през тази година в централно европейската държава да бъде поставен рекорд по брой почиващи, избрали курорт в чужбина, съобщава “Жечпостполита”, цитиран от в. "Монитор", с позоваване на темпото на резервации към момента. Най-големият туристически агент Травълпланет вече е продал 19% повече почивки отколкото по същото време през миналата година.

Като цяло местните туроператори класират на първо място Гърция - там ще прекара отпуската си всеки трети поляк, на второ място с 18.6% е Турция, а България се появява трета с 11.8 на сто срещу 9% през 2014 г.

Така родното Черноморие изпреварва египетските курорти, отбелязващи спад от 14.1 на 11.4%.

Само в цитираната Травълпланет резервациите за България са скочили с 54 на сто през този сезон. Туроператорът обяснява скока с това, че българските хотелиери не са вдигнали цените през тази година, за да успеят да запълнят стаите, които може да останат празни заради по-малкия брой руски туристи.

Средно почивката на един поляк у нас ще струва 1933 злоти - около 970 лева, по-евтина от нас в първата десетка е само Хърватия. Най-скъпо - 1800 лева на човек излиза почивката в Португалия, следвана от Мароко, Испания и Италия.

Летният туристически сезон на практика вече започна по Северното Черноморие, съобщиха туроператори. Хотелите са готови за посрещане на туристи още от великденските празници, а в момента обслужват абитуриентите, каза доц. Стоян Маринов пред TV 7.

В момента във Варна и близките курорти вече има немски туристи, малко французи, румънци през почивните дни, вече се чакат основните туристи като руснаци, украинци и молдовци.

източник: Дир бг

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни