You are here:   Начало Коментар Коментар ИМА ЛИ ДЮНИ ИЛИ ЗАЩО РАЗУМНИТЕ НЕЩА СТАВАТ БАВНО

ИМА ЛИ ДЮНИ ИЛИ ЗАЩО РАЗУМНИТЕ НЕЩА СТАВАТ БАВНО

Понеделник, 27 Април 2015 16:18 Коментари, анализи, интервюта
Печат ПДФ

Загрижена за нашето Черноморие, регионалният министър Лиляна Павлова попитала подчинените си от служба "Кадастър":
- Как са дюните по Българското Черноморие, заснехте ли ги, направихте ли картите?
- Добре са дюните, г-жо министър, направо са бетон - отговорили служителите от кадастъра.

Това е просто виц, но освен актуален той е безкрайно показателен за това как се случват нещата у нас.
Бетонът на къмпинг „Юг” край Царево действително е излят върху дюни, гласят резултатите на съвместна проверка на две министерства и на БАН, с което се слага край на безумния спор има ли дюни в залива „Корал” или не.

От екоминистерството ще настояват излетите вече плочи на замразения в момента строеж да бъдат премахнати, а на кмета на общината ще бъде изпратена препоръка за издаване на такава заповед. Всичко е добре, когато свършва добре, е казал английският класик, а в нашия случай едва ли има съмнение, че това е един добър край за българската природа, която вече изтърпя какво ли не.

Това обаче не отменя въпросите, които трябва да бъдат зададени. Като този, защо у нас винаги трябва да се полагат невероятни усилия да стане нещо разумно, вместо да действат твърди правила, които да предотвратяват извършването на нередност. Защо се предприемат мерки едва когато около някакъв проблем се зашуми публично и се появи обществен натиск. И накрая, ще има ли конкретни наказания за конкретни виновни лица, или просто ще плеснем радостно с ръце, че поне този път е станало нещо положително и виновните ще минат „между капките”.

източник: Новинар

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL