You are here:   Начало Новини Новини туризъм чужбина ДРЕВНИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ НА ЕГИПТЯНИТЕ И ТРАКИТЕ БИЛИ СВЪРЗАНИ

ДРЕВНИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ НА ЕГИПТЯНИТЕ И ТРАКИТЕ БИЛИ СВЪРЗАНИ

Вторник, 07 Април 2015 17:45 Новини туризъм чужбина

Древните цивилизации на траките и египтяните са свързани по мистериозен начин. Центърът на древните цивилизации се намирал на границата между Древен Египет и множеството месопотамски държави. Връзките си осъществявали предимно по вода, а по точно през Персийския залив и Червено море.
След изтичане на второто хилядолетие положението се изменя, древните държави претърпяват териториални промени и района на източното Средиземноморие става средище на културни и търговски връзки между тях. Така бил включен и района на Балканския полуостров.

Древен Египет бил антична цивилизация, която вярвала в бога Слънце и, че египетския фараон е със слънчева аура. Подобно твърдение заляга във вярата на древните траки, смятащи, че техния владетел е свързан с Слънцето.

Една от популярните практики в Средиземноморието е строежа на погребални могили, на върха на които се срещали природните сили – земя, въздух, огън и вода. Експерти намират връзка между египетските рисунки в Гиза и изкуството на траките.Такива примери могат да се открият и у нас в Долината на тракийките царе.Според много проучвания се доказва наличие на културен обем между двете цивилизации.

Вярата на древните египтяни в безсмъртието е важен момент от разбирането им за света. За тях човешкият живот бил кратък миг в сравнение с процеса на трансформация , която се извършва след смъртта и човек продължава съществуването си под друга форма.Тази идея завладява и траките.

Според учени египтолози връзката между Египет и Тракия е духовна. Свързващото ги звено се нарича Орфей. Най-известният тракиец странства и се обучава, като достига до делтата на Нил. Там се запознава с египетските мистерии и повлиян от тях след завръщането си създава свое учение, наречено орфизъм.

Траките, подобно на египтяните са притежавали изключително точни познания за Слънчевата система, планетите и тяхното движение.Египетските пирамиди са идентични с древните тракийски конструкции Мегалит край Бузовград и крайморския Белинташ.

Средата на второто хилядолетие преди Христа бележи историята на Европа с много промени.По това време траките вече са трайно обособен народ, управляван от царе-жреци, а културата и цивилизацията им била сходна с ахейската.

източник: chudesa.net

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни