You are here:   Начало Коментар Коментар ВСЕ ПОВЕЧЕ РУМЪНЦИ И МОЛДОВЦИ ПОЧИВАТ В БЪЛГАРИЯ

ВСЕ ПОВЕЧЕ РУМЪНЦИ И МОЛДОВЦИ ПОЧИВАТ В БЪЛГАРИЯ

Вторник, 31 Март 2015 18:43 Коментари, анализи, интервюта
Печат ПДФ

Голям брой туристи от Румъния посещава България и взаимоотношението между двете страни е изключително дружелюбно. Това каза Бронислав Денев, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси в Румъния и Молдова. Според него начинът да се привлекат повече чуждестранни туристи е чрез нестандартни идеи. „Привличането на туристи може да стане чрез нови решения, новаторство, нестандартни идеи, добра и чиста материална база и добра кухня с добро обслужване. Наблюдава се ръст на броя на туристите от Румъния – за миналата година те са 950 000, докато българските туристи в Румъния бележат ръст с 4,3 % и са 322 000. Предстоят нови форми в областта на туризма, както и в културно и в бизнес отношение. Надяваме се, че ръстът на добри показатели биха били основа във взаимоотношенията между бизнеса и хората във всяко ниво“, каза още Бронислав Денев.

Той допълни, че има ръст и на туристите от Молдова, те са се увеличили с близо 55 хиляди. С 10% се е увеличил и стокообменът между България и Молдова.

източник: Фокус

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL