You are here:   Начало Новини Новини туризъм чужбина НАД 10 000 ТУРИСТИ НАБЛЮДАВАХА ЗАТЪМНЕНИЕТО ОТ ФЛЬОРСКИТЕ ОСТРОВИ

НАД 10 000 ТУРИСТИ НАБЛЮДАВАХА ЗАТЪМНЕНИЕТО ОТ ФЛЬОРСКИТЕ ОСТРОВИ

Петък, 20 Март 2015 17:59 Новини туризъм чужбина

Повече от 10 000 туристи наблюдаваха пълното слънчево затъмнение на Фарьорските острови, част от Дания, които бяха най-доброто място в света за наблюдаване на необичайното природно явление. Затъмнението наблюдаваха туристи и учени, въоръжени с телескопи, камери и специални очила. През последните няколко дни 48-хилядното население на 18-те скалисти острова между Шотландия и Исландия се увеличило с 10 000 души. Според представители на местните туристически агенции "там никога не е имало толкова много хора". От това не пропуснаха да се възползват собственици на хотели, чиито цени рязко се повишиха, а на пристанището във Фарйорската столица Торсхавн дори се появи ферибот – туристическа вила. Местните магазини са пълни със сувенири, свързани с астрономическия феномен.

Жителите на континенталната част на Дания не успяха да се насладите напълно на затъмнението, тъй като небето беше покрито с облаци.

източник: БГНЕС

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни