You are here:   Начало Новини Новини туризъм България СВАЛИХА С 60% ЦЕНИТЕ НА ЛЕТНИТЕ ПОЧИВКИ

СВАЛИХА С 60% ЦЕНИТЕ НА ЛЕТНИТЕ ПОЧИВКИ

Четвъртък, 12 Март 2015 17:50 Новини туризъм България

Туристическият бранш е свалил сериозно цените за летния сезон. Отстъпките за ранни записвания, комбинирани с бонусите от 2 до 4 безплатни нощувки според срока на резервацията, водят до намаляване на цените с до 60%, обясни председателят на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци Георги Щерев. Бизнесът прави всичко по силите си, за да спаси сезона.

Не искаме компенсации, както се говори тези дни, а настояваме парите, предвидени за реклама на туризма през тази година да се похарчат ефективно, допълни Щерев.

Според негови колеги мярката, която най-много ще помогне на бизнеса, е субсидирането на самолетни седалки на големите туроператори, които водят гости от Централна Европа и по-специално от Германия. Или поне да се насочат целево средства за маркетинг на тези пазари.

Бизнесът настоява и за по-бързо издаване на руските визи, като според сектора максималният срок на процедурата, за да сме конкурентоспособни, е два дни. Египет вече обяви безвизов режим, за да привлече руските туристи, а Турция дори позволи да се влиза в страната без задграничен паспорт, като визите се издават при влизане. Докато родното Министерство на туризма обяснява, че работи за облекчаване на визовия режим, но без конкретни резултати засега.

Според бизнеса е нужно да се работи и за по-квалифициран персонал в туризма. "Поискахме от социалния министър Ивайло Калфин да се разреши почасовата работа и да улесни наемането на персонал на възраст от 16 до 18 г. В момента, за да направим това, не се иска разрешително само от Светия синод, затова предпочитаме да си спестим проблемите", обясни Щерев. От бизнеса настояват и да се предлагат квалификации на персонала в бранша през 6-те месеца от годината, през които не са наети, за да се повиши качеството на обслужване.

източник: Стандарт

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни