You are here:   Начало Новини Новини туризъм България 40 ВИНАРСКИ ИЗБИ ИДВАТ В ПЛОВДИВ

40 ВИНАРСКИ ИЗБИ ИДВАТ В ПЛОВДИВ

Петък, 06 Февруари 2015 17:10 Новини туризъм България

Градът на виното в Пловдив ще бъде домакин на около 40 винарски изби, предимно български, но също така за участие се допускат и чуждестранни фирми. Това каза Маргарита Христова, организатор в Националната лозаро-винарска камара.
Градът на виното ще бъде разположен в 11-та палата на Международен панаир Пловдив на площ от около 700-800 квадратни метра  по време на "Винария 2015" от 4 до 8 март. Цялата 11 палата ще бъде посветена на виното и храната. Градът ще впечатли посетителите с архитектура, като ще се запази традицията на оригиналните щандове на „Винария", обясни Христова.

Според нея, Градът на виното ще притежава всички необходими градски атрибути: улици, улично осветление, места за отдих и развлечения, изложбена зала, зала за презентации, винен бутик, гурме зона, където водещи ресторанти от страната ще представят майсторството на своите гурме готвачи.

„Винария" е единственото търговско изложение в България, посветено на виното и лозарството. Целта е то да се осъвремени, да се разчупи формата му, да се предоставят възможности както за търговците, така и за преките консуматори, които ще могат да видят в самото начало на годината вече готовата реколта от 2014 година, подчерта Христова.

В рамките на изложението ще бъде избрана за първи път и "Изба на годината".

източник: Радио „Фокус” – Пловдив

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни