You are here:   Начало Новини Новини туризъм България МЛАДЕЖИ НА ОПАШКА ЗА ЛАГЕР БЕЗ GSM

МЛАДЕЖИ НА ОПАШКА ЗА ЛАГЕР БЕЗ GSM

Без дискотеки, купони и мобилни телефони ще оцеляват на село младежи от Варна. За тях са еколагерите в село Езерец, Шабла, където ще живеят на палатки и в хармония с природата. В продължение на 4 дни те ще си приготвят ядене, но слоу фууд, а не бързо хранене. Продуктите задължително ще купуват от местните баби, за да поощряват малкото производство на село.

Храната ще се приготвя на пещ в земята, която загрява поне два часа. Всички ще се обучават да месят и пекат домашен хляб. Къпането предвид лимитираната вода ще става в слънчева баня с домашно приготвен от лагерниците сапун от натурални продукти като свинска мас, както някога са го правили бабите.

В селището ще се строи с естествени и рециклирани материали -дърво, кал, слама, кирпич и плет. Младежките еколагери са от 7 до 10 август и от 28-31 август. Условието към лагерниците е да са между 16 и 29 г. и да живеят във Варна. В един еколагер записват средно 15 души, въпреки че желаещите са много повече.

източник: БЛИЦ

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни