You are here:   Начало Още... Автомобили OPEL ANTARA - ОТ ВСЕКИДНЕВИЕТО ДО СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

OPEL ANTARA - ОТ ВСЕКИДНЕВИЕТО ДО СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

Antara - наследникът на FronteraOpel се завръща в класа на автомобилите с двойно предаване. С новата Antara, съчетаваща динамично-елегантен дизайн с интелигентна серийна система за двойно предаване, марката Оpel дава своята заявка за водеща роля в SUV и crossover класа сред едросерийните производители. Характерни за новия модел са сравнимото с това на лек автомобил поведение на пътя, щедрите вътрешни размери при запазване на компактни външни габарити, новаторските транспортни решения, като системата  „Flex-Fix“, подчертаната функционалност и високото разположение на водача и пътническите места. Цените на новата Antara на българския пазар започват от 45 960 лева.
Гамата от задвижващи агрегати на включва четири напречно разположени отпред двигателя с по четири клапана на цилиндър. Върховият мотор в гамата е бензинов V6 с работен обем 3,2 и максимална мощност 167 кВт/227 к.с.. Най-голямо търсене от страна на клиентите на марката се очаква за версията с двулитров турбодизелов двигател със система за директно впръскване на гориво Common-Rail и мощност 110кВт/150 к.с., към който от 2008 г. се присъединява още една версия с мощност 93 кВт/127 к.с. И двата дизелови мотора са оборудвани серийно с филтри за твърди частици без необходимост от периодична поддръжка. Ролята на базов двигател се изпълнява от 2,4-литров четирицилиндров бензинов агрегат с максимална мощност 103 кВт/140 к.с.

Невероятно стабилен на пътяИнтелигентната активна система за двойно предаване на Antara, съчетаваща предимствата на предното предаване (стабилност при ускорение и по-добра динамика) с тези на постоянното задвижване на четирите колела, разполага с електрохидравличен съединител с електронно управление, който се грижи за оптималното разпределение на въртящия момент между предния и задния мост във всяка ситуация на пътя. Системата е напълно интегрирана с управлението на устройствата ABS и ESP и повишава допълнително активната безопасност и контрола на водача върху поведението на автомобила.

Силен пазарен аргумент в полза на новата Antara е и нейното богато серийно оборудване. Моделът предлага изключителни за своето ценово равнище детайли като интелигентната система за двойно предаване с тракшън контрол и електронна програма за стабилност ESP с контрол на спирането в завой, системата за подпомагане на водача при спускане по стръмен наклон DCS, както и защитата от преобръщане ARP. Освен това в серийното оборудване са включени централно заключване с дистанционно управление, климатична инсталация с поленов филтър, електрозадвижване на всички странични прозорци, електрорегулируеми и отопляеми външни огледала, бордови информационен дисплей и аудиосистема CD 30 MP3 с радиоприемник, CD-плейър, седем високоговорителя, управление от волана и антена на покрива, гарантираща отлично качество на приемания сигнал. Всички дизелови версии на новата Antara разполагат серийно с филтър за твърди частици без необходимост от периодична поддръжка и допълнителната електрическа система за отопление Quickheat.

Силен и при тежки условияБогати са и мерките по отношение на безопасността на водача и пътниците. Серийното оборудване в тази насока включва предни въздушни възглавници, странични възглавници за защита на таза и гръдния кош на водача и пътника до него при страничен удар, въздушни завеси за главите на пътниците на предните и задните външни места, триточкови предпазни колани и опори за глава на всичките пет седалки, устройства за натягане на предпазните колани и ограничители на усилието в коланите на седалките от първия ред, както и точки за бърз и сигурен монтаж на детски столчета по системата Isofix на външните места на втория ред седалки.

Просторният интериор на Opel Antara създава усещане за удобство, безгрижие и свобода, предлагайки множество места за съхранение на дребни предмети и редица находчиви и практични идеи.

Интериорът е практичен и удобенКапацитетът на багажника до нивото на покривалото възлиза на 370 литра, при сгъната задна седалка обемът нараства на 865 литра, а при използване на цялото пространство до тавана, багажникът може да побере 1 420 литра. Задната облегалка може да се разделя и сгъва напред в отношение 60:40, а ако в допълнение е сгъната и облегалката на седалката до водача в Antara могат да се превозват предмети с дължина до 2,63 метра при затворен заден капак. За реда в товарния отсек се грижат отделението под пода на багажника, както и вече познатата от Astra и Vectra Caravan система FlexOrganizer – в страничните стени на багажника на Аntara са разположени по две специални релси, към които при нужда могат да се монтират лесно и бързо различни мрежи, прегради, застопоряващи пръти или куки.


Недостижима в своята практичност е почти невидимо интегрираната в задната част багажна система „Flex-Fix“, която ще се предлага от есента на 2007 година. Тя има всички шансове да се превърне в пример за подражание в областта на гъвкавите решения за транспортиране на багаж извън купето – също както преди време системата на седалките „Flex7“ на Zafira се превърна в образец за гъвкава подредба на вътрешното пространство. В унисон с традициите на марката Opel, „Flex-Fix“ е изцяло бордова система, отличаваща се с пълна функционалност без необходимост от монтаж, демонтаж или съхранение на каквато и да било част и детайли вън от автомобила. Вграденият заден багажник може (по примера на новата Corsa) да се разгъне само с няколко движения и да позволи транспорта на два велосипеда например.

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Повече информация: