You are here:   Начало

УЧЕНИ ОТКРИХА АКУЛА НА СНИМКИ ОТ МАРС

Петък, 28 Октомври 2016 16:57 Ваклина Тодорова
Печат ПДФ

НАСА публикува поредните снимки от повърхноста на Марс, изпратени от марсохода Curiosity. Изучавайки снимките, виртуалните археолози съобщиха за това, че са открили акула на Червената планета. Учените казаха, че специално са публикували снимка, на която обектът е отделен с червен цвят, за да може да бъде по-лесно разпознат. Дължината на вкаменелостите на рибата е около 1,5 метра.

Специалистите предполагат, че е възможно тази риба да се явява от предците на земните риби. Както съобщава "Дейли Мейл", знаменитият изследовател на извънземен живот Скот Уоринг е уверен, че на снимката е запечатана вкаменелост на риба, съществуването на която доказва това, че някога на Марс е имало морета и в тези морета е имало живи същества.

Според думите му, на НАСА ще й се наложи да изразходва около $2 млрд, за да достави рибата на Земята. Експедиция на Марс е планирана за 2020 година. НАСА ще отправи своите марсоходи за търсене на вода и други вещества. 

Друга част от учените не изразяват подобен ентусиазъм относно находката на снимката и смятат, че все пак това е само един камък. От НАСА не коментират твърденията.

източник: Блиц

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови